Нов дом, нови… чаши за вино?! Какво да подарим за новият дом на приятелите?

идеи за подарък за нов дом

Най-после…, нов дом! Ново начало, нов живот, нови съседи… и, разбира се, нови предмети за дома! Но кога приятел или роднина ви покани на партито за новия дом, колко пъти сте се улавяли да се чудите: „Какво по дяволите да подаря? Нещо, което няма да отиде директно в мазето/гаража или на направо на боклука?“

Ето няколко интересни идеи за подарък за нов дом.

  1. За любителите на виното: Да, знаем – чаши за вино са си класика. Но какво ще кажете за оригинален тирбушон за бутилки или стойка за бутилки вино във формата на любимия комиксов герой на домакина? Нещо, което да добави хумор и стил към вечерните винени сесии. Вижте също и тези идеи тук.
  2. За зеления кът: За онези, които обожават растенията, качествена саксия с добре дренирано дъно или специализирана почва за орхидеи. Може би още подходяща идея за подарък би било и елегантна стойка или подложка за орхидеи, които не само ще бъдат полезни, но и ще добавят стил към интериора. Това би било попадение в десетката.
  3. Кулинарни майстори: Ще се изненадате колко хора нямат добри ножове в кухнята си. А сет от качествени кулинарни ножове, представени в забавна кутия с формата на книга или динозавър, ще освежи всяка кухня.
  4. Любители на настолните игри: „Монополи“ в издание „Галактически завоеватели“ или пъзел с карта на Средната Земя? Идеалният подарък за новия дом, особено ако искате да сте поканени пак!
  5. Арт натури: Принт на любима картина или плакат на филмова класика, внимателно избрана статуетка или дори ръчно направена керамика – всичко това може да добави артистичност в новия дом.
  6. Музикалните гурута: Грамофон или модерен винил на любим изпълнител? Пултове за винили, изработени ръчно, са идеални за меломаните в живота ви.

И последно, но не на последно място – не подценявайте подаръчните ваучери. Да, може да се чувствате, че не сте достатъчно креативни, но дадете ли възможността на новите домакини да изберат сами своя подарък, те няма да се бавят да го обменят! Парите винаги отиват в правилната посока. Задължително с картичка и оригинално пожелание за новия дом.

В крайна сметка, най-важното е вниманието и любовта, която слагате в избора на подаръка. Нов дом е ново начало, и вашият подарък може да допринесе за стотици спомени в този нов етап в живота на вашите близки. Независимо дали сте избрали креативен, практичен или луд подарък, уверете се, че е даден с цялото ви сърце!