Подаръците: Повече от материален жест (или как да се измъкнем от неловки моменти)

подарък

Всички знаем усещането – денят на рождените дни, годишнините или Нова година иде, а под ръка има само един измъчен пакет бисквити от последния момент. Но подаръците са повече от материален жест, нали? Те могат да бъдат спасение от неловки моменти или начин да засмеем близък приятел. Да го разгледаме от по-хумористична гледна точка!

1. Многофункционалният подарък

„Благодаря, точно си помислих, че ми трябва четвърта солничка за бюрото ми!“ Ами, може би не. Но е добре да имате резервна на всяко място – у дома, на работа, в колата… За всякакви „солени“ ситуации!

2. Споделените радости (и подаръци)

Получавали ли сте някога подарък, който сте дали на същия човек преди година? Ето го чарът на рециклирането. Споделените радости са по-големи радости, нали? По-забавното е, когато дори не си спомнят, че те са ти го подарили и се радват, като малки деца. 🙂

3. Подаръкът-изненада

Например, когато получавате комикси с разни анимационни герои, а никога преди не сте показвали интерес към комиксите. Е, можете да го разгледате като начин вашите близки да ви насочат към ново хоби… или просто да се засмеете на техния избор.

4. Подаръкът „Това е точно това, което исках… миналата година“

Мода и тенденции се променят. Така че когато получите този шарен панталон, който беше хит преди няколко години, просто го носете с гордост… или поне с хумор.

5. Подаръците „за всяка възраст“

Вечно млади сме, нали? Но някой трябва да каже на баба, че вече не сме на 5 години и не се радваме на гумени глави на животни, които се появяват от шоколадовото яйце.

Майтап да става…

Да, подаръците могат да бъдат странни, изненадващи и понякога дори съвсем неуместни. Но нека приемем факта, че те са повече от материален жест. Те са начин да се смеем, да се радваме на момента и да ценим връзката си с другите, дори когато са ни поднасят петата чаша за кафе за годината. Честито!