10 реплики, които да избягвате при опит за свалка на жена

какво да не казвате на жена

Свалката – една изкусна форма на комуникация с жена, която мнозина мислят, че владеят до съвършенство, докато не изкажат „онази“ фраза и всичко се преобръща. Съвсем безобидни реплики за свалка, но с неочакван край. Спокойно,  тук ще ви напомним кои са тези забавни (и не толкова) гафове в комуникацията:

 1. „Ти изглеждаш толкова добре… за възрастта си.“ – Възрастта е просто число, но този коментар може бързо да ви прати в зоната „приятел“.
 2. „Обикновено предпочитам [определен тип жени], но ти си изключение.“ – Браво! Успяхте да я обидите и да направите комплимент в едно изречение.
 3. „Ти си по-хубава на живо, отколкото на снимките ти.“ – Тънко засягане за нейните умения да се снима и да качва „не толкова добри“ снимки в социалните мрежи. Направо си звучи като „не си фотогенична“.
 4. „Твоят приятел дали е толкова забавен, колкото изглежда?“ – Ако искате да я завладеете, не й говорете за другите мъже.
 5. „Сигурна ли си, че искаш още едно парче торта?“ – Това е директен гаф, свързан с тялото и килограмите. Никога не бива да коментирате храненето или теглото на жена, особено ако не сте много близки.
 6. „Обзалагам се, че и сестра ти е толкова сладка!“ – Нека останем фокусирани на дамата пред нас, нали?
 7. „Сигурна ли си, че можеш да пийнеш още едно?“ – Освен ако не сте нейният личен лекар, избягвайте коментари относно алкохола.
 8. „Последното ми гадже казваше същото.“ – Сравняването й с бившата ви не е пътят към нейното сърце.
 9. „Ти разбираш много от….*дадено нещо*, като за жена.“ – Тук какво да кажем… 2023-та година сме, нека не подценяваме дамите.
 10. „Ти действително ли ще ядеш това?“ – Храната и начинът, който тя избира и яде, са нейна работа.
 11. Бонус реплика: Предпочитам жени без толкова много грим/с по-къса коса/без татуировки.“ – Всеки има своите предпочитания, но ако коментирате външния вид на жена по този начин, вероятността да не я видите повече клони към 100%.

Главната идея при свалката (и не само) е да бъдем искрени, уважителни и да слушаме с внимание. Вижте топ 10 свалки, които ще ви направят по-успешни с жение. Но ако случайно се обърнете и използвате една от горните фрази… поне сте предупредени! 😉